Hüseyin Baba’nın kaleme aldığı ‘Tüfekteki Gravür’ adlı kitabın tanıtımı ve imza günü, kalabalık bir etkinlikle gerçekleşti.
Alanya Bahçeşehir Koleji yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe,AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, siyasi partilerin ilçe başkanları ve bir çok davetli katıldı. Kokteyl ile başlayan etkinlikte birbirinden güzel görüntüler kaydedildi. Kokteylin ardından konferans salonunda açıklama yapan Hüseyin Baba, “Affınıza sığınarak bir kitap yazmaya kalktım ve yazdım. Burada sevdalarım olan dağları, tutkularım olan silahları, türkülerim olan avları bir potaya koydum. Alanya’da unutulmaya yüz tutmuş deyimleri ve atasözlerini de bu potanın üzerine sos olarak koydum. Sevdiğim şiirleri, sevdiğim şarkılarla süsledim. Bu zaman birimi içerisinde Alanya’nın sosyal durumu ve aile yapısının nereden nereye geldiğini de okursanız kitabımda göreceksiniz. Bu sosyal yapının değişimini de sizlere sunmaya çalıştım. Umarım okursunuz ve beğenirsiniz” dedi.
“Kitabımın fikir babası Arıkan Yılmaz Dim”
Kitabının oluşum aşamasındaki fikir babasının Merhum Arıkan Yılmaz Dim olduğunu belirten Baba, “Merhum Arıkan Yılmaz Dim, yani namı değer Ali Müdüreğlin Yılmaz, tahsil hayatında çok başarılı bir adam. Bizim de elimizde bir sapan bir tüfek. Sürekli ikmale kalırdık. Bana hep ekin elmasının dibinde bir çaput kilim üzerinde Fransızca çalıştırırdı. 70’li yıllarda ben Eczacı oldum. O da gazete çıkarıyordu. Bana ‘Ya Hüseyin şu av maceralarını yaz da biz de gazetede basalım’ dedi. Nasip değilmiş, olmadı. Sonra, namı değer Tenekeci Turgut lakabıyla Turgut Gökgül aynı şeyi istedi. Yapamadık, nasip değilmiş. Mekanları cennet olsun. Arıkan Yılmaz Dim hocam vefat edince, o zaman derginin birisinde bir yazı yazmıştım. Dergide çıkan yazımı okuyan sayın Mehmet Ali Dim, ‘Ağabey, senin üslubun çok iyi. Gel bu yazılara devam edelim’ dedi ve beni cesaretlendirdi. Vizyon Dergisi’nin sağlığında uzun süre orada yazdım. Ardından Yeni Alanya Gazetesi’nde yazdım. O yazdıklarımı derleyip, toparlayıp, düzenleyince de elinizdeki kitap oluştu” şeklinde konuştu. Daha sonra kitabında emeği geçen dostlarını sahneye davet eden Baba, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Dim Medya’nın kurucusu ve Yılmaz Dim hocamın oğlu Mehmet Ali Dim’e huzurlarınızda teşekkür ederim. Benim teknoloji ile aram çok yoktur. Kara kalemle yazarım. Yazdıklarımı bilgisayara geçiren, eczaneden de çalışma arkadaşım Erol Nebioğlu’na ve kitabımdaki bütün fotoğrafları çeken Hüseyin Türkeli’ye teşekkür ederim. Kitabımdaki fotoğrafların hepsi Hüseyin Türkeli’ye aittir. Kitabımın İstanbul’daki basımı ve diğer işleriyle hiçbir şekilde gocunmadan ilgilenen, işini gücünü terk edip uğraşan küçük kızım, Yedi Tepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba’ya, küçük oğlum Mimar Mehmet Baba’ya, bu organizasyonu yapıp bizleri buraya toplayan Bahçeşehir Alanya Koleji’nin kurucuları Cihan Baba ve Burcu Baba’ya, her şeyim dediğim biricik eşim Hikmet Baba’ya çok teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından aile fotoğrafı çektiren Hüseyin Baba, kitaptan elde edilecek gelirlerin tamamının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanacağını belirtti. Daha sonra sözü alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Alanya Şube Başkanı Nilgün Özcan ise Hüseyin Baba ve ailesine teşekkür ettiklerini söyledi. Etkinlik konuşmaların ardından Hüseyin Baba’nın katılımcılar için kitabını imzalamasıyla devam etti.