Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Alanya’da ‘Lavinya’nın Aşkla İmtihanı’ adlı kitabının imza gününü gerçekleştirdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi tarafından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yazdığı ‘Lavinya’nın Aşkla İmtihanı’ isimli kitap için söyleşi ve imza günü düzenlendi. Özkan Plaza’da bulunan Nerdek Kafe’deki imza gününe CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, ADD Alanya Şubesi Başkanı Aydın Özbaş, Alanya Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis üyeleri Erkan Demirci, Mustafa Aras, Mehmet Kural, Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, partililer, ADD üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Söyleşide katılımcılara hitap eden Başkan Uysal, belediyelerin insanlara el uzatma yükümlülüğü olduğunu söyledi. Uysal, “Belediyemizin sırf eğitim yatırımlarından yararlananların sayısı 4 bin kişi. Daha zengin olan bir kişiye bile sosyal yardımda bulunmadık. Hatırlı birisi aradı diye de bunu yapmadık. Türkiye’de kişi başına en fazla asfalt düşen metropol belediyeyiz. Asfaltı yarı fiyatına üretiyoruz. Türkiye’de nüfusa göre tahsis olmadan en çok yeşil alan üreten metropol belediyeyiz. Türkiye’de en fazla çöp konteynırı üreten belediyeyiz. Bunu en az 30 belediyeye satıyoruz. Bugün belediyelerde sorunlarla ilgili masa var. Buralar genelde insanlar geldiğinde onların gönlünü hoş tutacak yerler. Bizim masamız ise bir süreç yönetimi. Biz bir sorun olduğunda masamız, ‘Evet, yaptık oranın başında beklemek ister misiniz? Başka isteğiniz var mı?’ diyor. Bizim masamız böyle.
“Bütün Antalya yıkılıyor”
Bizim mucize projelerimiz toplam belediyeciliğimizin bütünü. Dayanışan, kişiyi yalnız hissettirmeyen, kent kimliğini yükselten ve bağ oluşturan bir belediyecilik. Kamu kurumları bütçesini 100 gösterip harcadığı 50-60’tır. Kurunlar afaki bütçeler gösterir. Biz öngördüğümüz bütçenin yüzde 97’sini kullanmışız. Bir yıl önceden hangi kuruşun nereye harcanacağı belli. 33 bin liraya gitar festivali yapıyorum. Bütün Antalya yıkılıyor.
“Ağlamaya hakkımız yok”
Biz siyasi jargon kullanmıyoruz. Türkiye’de kamu yönetimi çok zor. 4 yılda hayatımda yapmadığım kadar avukatluk yaptım. Ağlamamalıyız. Ağlamaya hakkımız yok. Belediyecilikte kamu yönetiminde iki anlayış var. Birinci sıradaki anlayış ‘Boş arazilere ne yapabilirim? Araziyi ihaleyle mi versem, Yap-İşlet-Devret ile yapayım? ‘ diyor. Arazi bitince göllere, denizlere bakıyor. Bir diğeri de ‘İnsanların hayatına ne katabilirim’ diyor. Doğru olan bu. İnsanlardan aldığını insan için harcamak.
“Belediyeler çılgın proje peşinde”
Antalya’da şöyle bir şey de var. Çılgın projeler var. Bunlara harcanan paralarla toplumun ihtiyaçları tam karşılanamıyor. Bugün ‘Antalya engelsiz şehir’ diyoruz, kaldırım yapıyoruz. Bu kaldırımların tamamı otoparklara dönüşüyor. Neden? Belediyeler çılgın proje peşinde. Boğaçayı için tuzlu su akıtılıp rekreasyon alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Ya Antalya’da 400 rekreasyon alanı var. Sanki rekreasyon alanı açığı var? Uğraştığımız şey Boğaçayı’nı ıslah edip içine tuzlu su akıtılıp kayık yüzdürmek. Bizim belediyeciliğimiz bunların anti-tezidir” dedi. Söyleşinin ardından Uysal, kitap severler için kitabını imzaladı ve onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.