‘Kafamızdaki algılardan kurtulmamız lazım’

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) işbirliğinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Kadın ve Medya' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) işbirliğinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Kadın ve Medya' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi  (ALKÜ) işbirliğinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ‘Kadın ve Medya’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

‘Kafamızdaki algılardan kurtulmamız lazım’ (1)
Alanya’da ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Kadın ve Medya’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası  (ALTSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.  Dr. İsmail Ayşad Güdekli ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı  Sevgi Abacı Eker’in konuşmacı olarak katıldıkları söyleşiye Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’nun eşi ALKÜ Rektör Yardımcısı Leyla Harputlu, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve çok sayıda kişi katıldı. Söyleşide konuşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Sevgi Abacı Eker,  “Hepimiz iki cinsiyet olarak dünyaya geliyoruz. Kadın ve erkek. Toplumun yarısını erkek ve kadınlar oluşturuyor. Kadına yönelik önemli adımlar son 10 yılda atılmaya başladı. Dünyada 80-90 yıl belki de daha eski yıl kadınlar toplumda daha üst rollerde yer almaya başladı. Kadınlar elinin hamuruyla her işi yapıyor. Dünyanın her yerinde kadınlar tarlalarda,  yollarda, inşaatlarda çalışıyor. Her yerde kadınlar karşımıza anne olarak, çalışan olarak çıkıyor. Baktığınız zaman bu dünyada ikimiz olarak varız. Bu dünyayı çekip çeviriyoruz. Peki neden çekişiyoruz? Neyi paylaşamıyoruz?” dedi.

‘Kafamızdaki algılardan kurtulmamız lazım’ (2)
İsmail Ayşad Güdekli ile Sevgi Abacı Eker söyleşide kadınlarla bir araya geldi.

‘Kadın her şeyi yapabilir’

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.  Dr. İsmail Ayşad Güdekli de,  “Kadınlar çiçek değil. Erkek de kadın da insan. 8 Mart 1857’de ABD’de bir fabrikada çıkan yangında 129 kadın öldü. Biz ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Aslında 8 Mart’ta onları anıyoruz. Bu günü kutlamayın. Böyle paradoks oluşturmak için de böyle günlere ihtiyaç var. Avrupa’nın tarihinde kadınların cadı diye yakıldığı günler de vardır. Önemli olan ataerkil toplum yapısının baskın olduğu gerçeği. Bunu aşmak için büyük mücadele verilmesi lazım. Kadın her şeyi yapabilir. Antik Yunan’da kadınlar oy veremezdi. Hamile kadınlar tapınağın önünden geçemezdi,  olimpiyatlarda yoklardı. Eşit yaklaşacağız. Belli noktalarda eşit değiliz. Yaradılış olarak farklarımız var. Kadınların birçoğunun kafasında ‘Biz nariniz,  yapamayız, güçsüzüz’ düşüncesi var. Güç de göreceli. Ülkemizin kuruluş süreci kadının gücüyle kuruldu. Erkek-kadın meselesini çıkartalım. Toplumda eril zihniyet hakim. Bunu kırmak çok kolay değil. Kafamızdaki algılardan kurtulmamız lazım” diye konuştu.

‘Kafamızdaki algılardan kurtulmamız lazım’
ASGED yönetimi ve üyeler birlikte.

Önceki İçerik“Biorezonans Terapi’yi Alanya’ya getirdik”
Sonraki İçerikİşitme Engelli Milli Atletler Türel’i ziyaret etti