11 ülkeden akademisyenler Alanya’da ağırlanıyor

Alanya Üniversitesi, 11 ülkedeki 22 yükseköğretim kurumundan idari personel ve akademisyenleri Alanya’da ağırlıyor. Düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, “Belediye ile üniversitelerin birlikte çalışması, yerel kalkınma ve toplumsal fayda açısından önem taşımaktadır” dedi.

Hem akademik iş birliği hem de kültürler arası etkileşimi artıracak önemli bir etkinlik olarak öne çıkan Uluslararası Erasmus+ Haftası etkinlikleri, Alanya Üniversitesi Mor Salon’da düzenlenen açılış programıyla başladı. Programa Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’i temsilen Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve davetliler katıldı. Sadece akademik dünyada değil, kültürel alanda da kalıcı izler bırakan Erasmus+ projesi; kentler ve kentte yaşayanlar için bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, güçlü ilişkilerin kurulması, üniversitelerin her alanda gelişimi, öğrencilere küresel bir perspektif kazandırma açısından da büyük bir fırsat yaratıyor.

“SAĞLIKLI KENTLER İÇİN İŞBİRLİĞİ GEREKLİ”

Programın açılışında konuşan Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Belediyeler ile üniversitelerin her zaman birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaparak, “Üniversiteler, bulundukları kente katkı sağlayan değerli kuruluşlardır. Bu anlamda Belediye ile üniversitelerin birlikte çalışması, yerel kalkınma ve toplumsal fayda açısından önem taşımaktadır. Yerel yöneticiler olarak, gençlerimizin şehrimize adapte olması ve onların şehirle daha fazla etkileşim halinde bulunması için sosyo-kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Avrupa’nın birçok ülkesi olmak üzere dünya genelinde toplam 23 kardeş şehrimiz bulunuyor. Karşılıklı işbirliği içerisinde çeşitli ülkelerle öğrenci değişim programları yürütmekteyiz. Yeni projeler üzerinde de bu yöndeki temaslarımıza devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir kentin ruhunu, enerjisi, dinamizmi ve vizyonuyla gençler oluşturur. Yöneticiler için en önemli unsur, görevinin bilinciyle hareket etmesidir. Biz de kültürel alışverişi çok kıymetli buluyoruz. Bilimsel ve akademik çalışmaların, şehirlerimizin ve toplumlarımızın gelişimine sunduğu katkıların farkındayız. Akademik başarıların rehberliğinde bilimsel bilgiyi yerel yönetimlerle buluşturmanın, kentimizin kalkınmasında ne kadar kritik olduğunu biliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından program çeşitli etkinliklerle devam etti.

Önceki İçerikEmzirme Haftası’nda annelere yönelik özel etkinlik
Sonraki İçerikAlanya’da çocuklara özel sağlık hizmeti güçleniyor